//SOLIN Započela izgradnja Doma zdravlja i ljekarne

SOLIN Započela izgradnja Doma zdravlja i ljekarne

 

-Apoteka će biti prva takvog tipa u Dalmaciji, bit će robotizirana-

Započeli radovi na novom zdravstvenom objektu. Grad Solin je osigurao lokacijske preduvjete, a u suradnji s HEP-om izmjestio trafostanicu. Riječ je o zajedničkom projektu našeg grada i županije, odnosno Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije i Doma zdravlja.

Početak radova nove moderne ljekarne i prostorija za četiri zdravstvene ordinacije je označio župan Blaženko Boban. Izgradnjom ovoga objekta se stvaraju preduvjeti za uređenje postojećih prostorija Doma zdravlja u Solinu, prvenstveno pedijatrije i hitnog medicinskog prijema.

Boban je istaknuo zadovoljstvo što će i ‘prva robotizirana ljekarna biti u Dalmaciji’

– Solin je grad mladih, grad djece. S ovog mjesta poručujem, ako se svi ne uhvatimo za isti štap i ugradimo kamenčić, od mozaika nema ništa, zato hvala svima na ovoj sinergiji – poručio je župan.

-Zamislili smo da idemo u skladu sa svim svjetskim trendovima, a ti trendovi su da se više posvetimo našim pacijentima. Dakle, u trenutku kada dođete u ljekarnu, vi ćete dati svoju zdravstvenu iskaznicu, u tom trenutku bi magistra morala pogledati koji je lijek u pitanju, otići u skladište, pogledati, pronaći i donijeti taj lijek.

To više neće biti potrebno, nego imaju mogućnost da vas savjetuju, da popričaju s vama, da vide sve kontraindikacije, nuspojave tog lijeka, tako da ćemo imati više vremena za posvetiti se pacijentima. Ove logističke poslove, odlazak po lijek, skladištenje, dolazak po lijek, to će raditi robot koji je predviđen u ovoj ljekarni, kazao je Ante Mihanović, ravnatelj  Ljekarni Splitsko-dalmatinske županije.

-Realizacijom ovog projekta podignut će se razina zdravstvene zaštite naših sugrađana. Na više od 780m2, dobit ćemo objekt zdravstvene namjene po najvišim standardima vrijednosti 4,6 milijuna kuna bez PDV-a.
U prizemlju će se nalaziti jedna od najvećih i najmodernijih ljekarni na području Županije, a na katu objekta bit će smještene četiri ordinacije (dvije opće, dentalna i ginekološka) za potrebe Doma zdravlja.

Preseljenjem ljekarne iz postojećih prostorija, oslobodit će se prostor za proširenje pedijatrijske ordinacije i tu ulažemo maksimalne napore kako bismo u suradnji sa Domom zdravlja isto reizirali, a sve kako bi osigurali kvalitetnu pedijatrisku skrb za naše najmlađe, poručio je solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević.

D.H.

Doktore, hitno!