//CAPAK: Danas imamo najnižu brojku nakon duže vremena, silazni je to krak trećeg vala

CAPAK: Danas imamo najnižu brojku nakon duže vremena, silazni je to krak trećeg vala

 

 

”Živjeti zdravo u svim županijama”

U sklopu projekta “Živjeti zdravo” Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) pod vodstvom Sanje Musić Milanović, na Svjetski dan kretanja, prigodno su na konferenciji za medije predstavljene uređene hodačke staze i parkovi ”Živjeti zdravo u svim županijama”.

Musić Milanović rekla je na konferenciji da je riječ o vrlo važnom projektu koji je započeo u mandatu bivšeg ministra zdravstva Vlahušića.

– Baš na današnji dan prije točno 18 godina pokrenuli smo projekt. 10. svibnja 2003. se u svijetu prvi put obilježio Svjetski dan kretanja, a u Hrvatskoj je počeo projekt ‘Živjeti zdravo’ – rekla je.

Krunoslav Capak je na kraju konferencije za medije komentirao i stanje s korona virusom u Hrvatskoj.

– Danas imamo najnižu brojku nakon duže vremena. Sada smo u silaznom kraku trećeg vala – rekao je Capak i poručio kako su sretni i zadovoljni zbog toga, no da i dalje treba biti oprezan.

Capak je istaknuo kako pokušavaju procijepiti što više stanovništva kako bi došlo do “takozvanog kolektivnog imuniteta”.

– Jedini način je da se što više procijepimo. Važno je da se držimo epidemioloških mjera, a jednog dana, kad ćemo imati visoku procijepljenost i imunitet u populaciji moći ćemo popuštati mjere – rekao je.

Poručio je i da se radi na cjepivu za djecu.

‘Svi će dobiti i drugu dozu AstraZenece’
– U Americi je Pfizer već registrirao cjepivo za djecu od 12 d 16 godina. Radi se na cjepivima za mlađu populaciju, pa čak i za dojenčad – rekao je.

Što se tiče nedostatka AstraZenecinog cjepiva u Zagrebu, Capak je rekao kako će svi koji su dobili prvu dozu, dobiti i drugu.

– Ne mogu vam odgovoriti za AstraZenecu jer nismo dobili još informaciju koliko će doći ovaj tjedan. Svi će sigurno dobiti drugu dozu – poručio je, prenose 24 sata.

D.H.

Doktore, hitno!