OPASNOST NA INSTITUTU U SPLITU Urušio se lukobran

OPASNOST NA INSTITUTU U SPLITU Urušio se lukobran
D.H.

D.H.

 

 

-Iz županije šalju apel na hitnu sanaciju-

Na adresu redakcije Morski.hr stigle su fotografije oštećenog lukobrana ispred Instituta na Marjanu. Osim što izgleda ružno i nepristupačno, građevina je i potencijalno opasna zbog daljnjeg urušavanja.

Vidljivo je da se radi o oštećenjima nastalima uslijed vremenskih nepogoda, odnosno jakih valova i juga. Kada su nastala ovako velika oštećenja nije poznato, no autor fotografija tvrdi da tako stoje već neko vrijeme te da na istom lukobranu ima još jedno mjesto gdje su kameni blokovi pali u more.

Kontaktirali su nekoliko institucija – Županiju, Grad i upravu Parka šume Marjan. Javili su se tek iz Županije, iz koje tvrde da nisu niti znali za nastala oštećenja te da oni nisu nadležni za organizaciju sanacije istog.

No, po dojavi odmah su reagirali hitnim dopisom gradskim službama, upravi Park šume te nadležnoj inspekciji, od kojih su zatražili hitnu sanaciju oštećenog lukobrana.

Nadamo se da će nadležne službe reagirati.

Foto: Facebook/Institut za oceanografiju i ribarstvo Split

D.H.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.