//Splićanka oduševljena onim što je doživjela u Prometovom autobusu

Splićanka oduševljena onim što je doživjela u Prometovom autobusu

 

 

-Priča koja vraća vjeru u ljude-

Blogerica iz Splita opisala je svoje iskustvo koje je imala u Prometovom autobusu na liniji br. 18. Njenu objavu Dalmacija danas prenosi u cijelosti.


“U nedjelju smo se vozili javnim gradskim prijevozom-linija br.18 (ako ne znate zašto-pogledajte objavu za petak 13). Na povratku kući, na jednoj stanici ulaze dvije strankinje, pretpostavljam mama i kći. Pitaju vozača kuda vozi, pokazujući mu gdje bi one trebale ići. On im je rekao da vozi tom rutom i da ostanu blizu njega pa će im reći na kojoj stanici da izađu.

Sve komuniciraju na engleskom jeziku iako ni one ni on ne pričaju perfektno. Autobus je krenio dalje, a one su stavljale stvari na prvo sjedalo. Žena je rekla čim se smjeste da će platiti karte. U idućem trenutku se hvata za glavu jer je shvatila da novčanika NEMA. Gleda oko sebe, sve džepove, torbe…vidiš joj paniku u očima. Obraća se vozaču i govori mu da nema novčanik, da ga je izgubila. Rekla je da pretpostavlja da joj je ispao u prethodnom autobusu (isto linija 18) i moli ga može li zvati centralu ili nekoga da provjere.

Vozač je nazvao nekog da pita tko vozi taj bus i dobio broj vozača. Potom je nazvao kolegu da provjeri jel možda pronašao novčanik. Drugi vozač kaže da je u njega. Ženama je laknulo. Vozač je odmah kolegu pitao i gdje se nalazi kako bi one mogle doći po novčanik. Čujem kako govori: “Aj molim te čekaj na toj stanici ja sam samo semafor dalje od tebe”.

Na idućoj stanici stajemo, a preko puta je bus u kojem je izgubljeni novčanik. Taj vozač je stajao na stanici dok nismo stigli da žena može po svoj novčanik. Izašle su brzo iz “našeg” busa i kći je trčala do drugog dok je mama ostala na stanici. “Naš” vozač je i dalje stajao na stanici. Prvo sam mislila da čeka da vidi jel sve ok, al onda sam shvatila da čeka da se cura vrati i da njih dvije uđu opet u bus i da ih odvede gdje moraju ići, da ne čekaju još pola sata idući na ovim temperaturama i suncu.

Meni su suze došle na oči zbog njegove dobrote. Ne samo da je nazvao i došao do kolege, pronašao novčanik i dogovorio primopredaju, nego ih je i čekao da se vrate da nastavi voziti i one dodu na odredište. Dobrota na djelu.

Ako itko od vas zna vozača koji je u nedjelju vozio @_promet_split_ 18-icu oko 12:30 zahvalite mu u moje ime. Vratio mi je vjeru u ljude i dobrotu”.

D.H.

Doktore, hitno!