RECEPT BAKE KAJE Šaum šnite (šampite)

RECEPT BAKE KAJE Šaum šnite (šampite)

Foto: 

Udruga Doktore, hitno!

D.H.

D.H.

 

 

-Nisu toliko slatke kao kupovne-

Pomalo zaboravljeni kolač moga djetinjstva, koji smo najčešće viđali po slastičarnicama, od slatkoće su zubi pucali, ali moja baka Kaja znala ga je raditi i nikada nije bio tako sladak kao oni kupovni.
Zavirila sam u njezinu bilježnicu i našla recept. Kolač je gotov za 20 minuta, a možete ga konzumirati i toplog.

Za podlogu koristim lisnato tijesto.

Krema:

8 bjelanjaka
24 žlice šećera
1 žlica limunovog soka
2 vrećice vanilin šećera

Posudu s vodom stavite kuhati, u staklenoj ili keramičkoj zdjeli pomiješajte bjelanjke sa svim drugim sastojcima. Kada voda zakipi kuhajte na pari, uz povremeno miješanje, točno 10 minuta.
Zdjelu maknite s pare, mikserom najvećom brzinom miksajte 7 minuta. Šaum je gotov, a za to vrijeme vam je pečena i podloga od lisnatog tijesta.

Šaum rasporedite na podlogu i šaum šnite ili šampite su gotove. Možete ih odmah rezati i jesti ili staviti u frižider na hlađenje.

Ako želite viši kolač smanjite podlogu od lisnatog ili kuhajte više bjelanjaka. Na svaki bjelanjak dodaje se 3 žlice šećera.

Dobar vam tek!

D.H.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.