PAMETNA ILI MUDRA?!

PAMETNA ILI MUDRA?!
D.H.

D.H.

 

 

-Evo koje su najčešće predrasude-

 

 

U sredini u kakvoj se mi nalazimo danas najčešće je teško biti žena, a ako si pritom i pametna žena, tada je još teže. Zato drage žene, s godinama je bolje pokazivati mudrost nego pamet, a to opet može samo pametna i inteligentna žena. Današnje žene imaju mnogo znanja i vještina, ali uz to bilo bi dobro redovito konzumirati snalažljivost i mudrost naših baka.

U današnjem svijetu obrazovanih, zaposlenih žena s karijerom , veličina mudre žene krije se u snazi volje da prevlada i nadvlada situacije kada joj se čini da ništa nije kako je planirala i situacija izmiče kontroli kako privatno tako i poslovno, da je prepuštena na milost i nemilost ljudi oko sebe. Mudre žene u takvim situacijama ne žive u iluziji nego su svjesne svakidašnjih situacija i mudro razmišljaju o svim životnim situacijama.

Zato vam donosimo najveće razlike između ponašanja mudrih žena i onih koje su samo pametne:
– Mudra žena nikada nije ljubomorna, ona razumije da se bez muškarca život ne završava. Mudra žena razumije tko je, što je za nju važno, ona to nikada ne zaboravlja, voli svog partnera, ali ne gubi sebe u toj vezi. Ona ne odbacuje svoju individualnost i ne mijenja svoj život radi ljubavi. Mudra žena zna da ju je partner izabrao baš takvu kakva je, posebna i drugačija.

– Žene koje su samo pametne najčešće su osjetljive i smetaju im savjeti drugih, pogotovo njihovih svekrva, dok mudra žena mirno sluša, a onda napravi što ona smatra da je ispravno. Tada su svi sretni, svekrva jer ju je saslušala, a mudra žena jer je napravila po svome.

– Teško je priznati svoje greške, ali mudra žena neće skrivati greške, ako je učinila nešto pogrešno, neće izbjegavati razgovarati o tome i pokušat će ispraviti grešku.

– Svaka mudra žena neće zahtijevati od svog partnera da ima iste interese kao i ona. Bit će joj sasvim uredu pozvati ga da joj se pridruži u nečemu što nju veseli, ali ako on to odbije, ona mu neće zamjeriti niti će inzistirati da ide s njom. Prisiljavati nekoga da radi nešto što ne voli, nikako ne može dobro završiti. To što nemaju iste interese, mudroj ženi je jasno da to ne znači da se manje vole ili da imaju lošu vezu.

– Svaka mudra žena mudro raspolaže novčanim sredstvima i zato uvijek imaju „crni fond“ gdje ne mora imati velike svote novaca, ali važno je da ga ima, zlu ne trebalo.

– Mudre žene nikada o prošlosti ne razmišljaju negativno, ako je bilo mračnih i teških situacija, pamti samo sretne dane. Znaju da ne treba žaliti za onim što je bilo jer je to iza njih, samo su zahvalne na životnom iskustvu koje su dobile.

– Žena koja osim pameti posjeduje i mudrost nikada neće skrivati da joj treba pomoć. Neće se ustručavati zamoliti kolege, partnera ili prijateljicu da joj pomognu riješiti problem.

– Mudra žena bez problema zna reći kada nešto ne zna.

Koliko god vam se činilo da je mudra žena – naivna žena – ona ipak ima vrlo snažan karakter. Prije svega to bi trebali shvatiti njihovi životni partneri, jer koliko god da vole, one ne toleriraju neke stvari i u ljubavnom odnosu traže da razumijevanje i podrška budu obostrani.

Najveća predrasuda o mudrim i snažnim ženama je da njoj ne treba pomoć i da nije romantična u ljubavi. Upravo suprotno, takva žena je romantična i nježna, želi zagrljaj i osjećaj sigurnosti. To je ono što najviše nedostaje mudrim i hrabrim ženama.

Eleonora Mandić

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.