Proporcije vagine: Što je malo, a što veliko naspram prosjeka

Proporcije vagine: Što je malo, a što veliko naspram prosjeka

Ljepši spol

Foto: 

Unsplash

D.H.

D.H.

Evo “standardnih” mjera

 

Vagina je mišić koji se poput svih drugih u tijelu steže i opušta. Do opuštanja dolazi uslijed manjka vježbi i poroda, a najpoznatije su Kegelove vježbe kojima se jačaju njezini mišići. Sve vagine se proširuju za vrijeme seksa, a broj odnosa ne utječe na veličinu. Prema studiji na više od 200 žena, vaginalni kanal je u prosjeku dug 9,6 cm (poput veličine sjajila za usne), a širok od 2,5 do 3,5 cm.

Velike usne

Spada u vanjske dijelove stidnice koji štite vaginu ili rodnicu te okružuju male usne. Velike su usne u prosjeku duge oko 8,1 cm – što odgovara veličini prosječnog laka za nokte. Ipak, raspon veličina je znatno veći od toga – u studiji iznosi od 4,5 do 11,5 cm. Veličina usana nema veze s veličinom vagine, a zanimljivost je kako se usne smanjuju kako žena stari.

Male usne

Nazivaju se još i unutarnjim usnama, a one okružuju sami otvor vagine. Zanimljivost je kako je lijeva mala usna u prosjeku nešto šira – oko 2,1 cm, a desna oko 1,9 cm. Lijeva mala usna je u prosjeku duga oko 4 cm, dok je desna duga oko 3,8 cm. Kao i kod veličine velikih usana, niti veličina malih nema veze s veličinom vaginalnog otvora tj. kanala.

Klitoris

Kao i kod drugih dijelova tijela, postoji zaista velik raspon veličine klitorisa od žene do žene. Klitoris se još naziva dražicom, a jedina uloga mu je seksualno zadovoljstvo. Prosjek širine klitorisa iznosi oko 0,8 cm (dok raspon širine sudionica u studiji iznosi od 0,2 do 2,5 cm). Prosječna duljina iznosi 1,6 cm, s rasponom od 0,4 do 4,0 cm. Veličina samog klitorisa nema utjecaja na intenzitet ženskog zadovoljstva, prenose 24 sata.

D.H.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.