ZAPOČELA BORANKA Četvrtu godinu pošumljava se opožarena okolica Splita

ZAPOČELA BORANKA Četvrtu godinu pošumljava se opožarena okolica Splita
D.H.

D.H.

 

-U prvoj akciji sudjelovalo više od 100 volontera-

Četvru godinu zaredom u organizaciji Saveza izviđača Hrvatske, Hrvatskih šuma, Hrvatske gorske službe spašavanja i Splitskog skautskog zbora, održava se Boranka. Riječ je o najvećoj volonterskoj akciji pošumljavanja opožarenog prostora u Europi, a njom se revitalizira šuma koja je u okolici Split izgorjela u katastrofalnom požaru 2017. godine.

Boranka je od 2018. godine do danas okupila više od 7.300 volontera iz svih dijelova Hrvatske, a oni su posadili više od 85 tisuća novih stabala.

Boranku kao pokrovitelji već godinama podržavaju Europski parlament, Ministarstvo poljoprivrede, Američka gospodarska komora, Veleposlanstvo Kanade, UHDDR, agencija IMAGO te Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora. Glavni sponzori, simbolično nazvani Glavni PoBORitelji ovogodišnje Boranke su Raiffeisen banka, Radenska Adriatic i Henkel.

Ukoliko ste propustli prvu ovogodišnju akciju, volonterima u sadanji šume možete se pridružiti 25. rujna,  te 2., 9. i 16. listopada.

D.H.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.